Bli av med din oro

Oro kan bero på tusentals olika saker och man kan väl säga att det finns lika många lösningar som problem. Det är bara svårt att veta vad du ska göra för att slippa oron och ångesten som du bär med dig. Allt fler drabbas av ångest och känner sig ängslig i vardagen utan att några klara anledningar. 

Se framtiden

För dem som är spirituellt lagd kan det hjälpa att prata med någon som sägs kunna se framtiden. Det kan vara lugnande att höra någon berätta att framtiden ser ljus ut. Om du är troende känns det som du återfå någon form av kontroll över ditt liv, framtiden är redan utstakad och nu kan du vara redo för framtida svängar utan att behöva vara orolig för vad som kommer att hända imorgon, nästa vecka eller om 10 år. 

Skriva

Den som känner mycket oro har också en tendens att älta samma saker om och om igen. Pinsamma händelser, gamla misslyckanden och tankar på värsta scenariot i framtiden håller dig fast i oron. Ett dokumenterat sätt att dämpa oro och ältande är att skriva ned dina tankar. Att föra en dagbok kan alltså vara bra för hälsan! När du har antecknat under en lång tid kan du börja se mönster och läsa av varför du börjar älta och i vilka situtioner. 

När mår du bra?

Räkna ut när du mår bra och fråga dig själv vad du gör då? Pratar du med en vän eller din partner? Ågnar du tid åt din hobby? Läser du en bok eller löser korsord? När du vet under vilka omständigheter du inte oroar dig, vet du vad du ska sysselsätta dig med när oron kommer krypandes.