Bra hälsoprodukter i hemmet

Vad borde du ha hemma i medicinskåpet eller neccessären? Det finns många hälsoprodukter därute, vad ska man egentligen välja att köpa och inte?

Rätt stämpel

Vad du än väljer att ha hemma kan du se så den har rätt märkning. Svanenmärket, ekologiskt, fair trade och kända namn hjälper dig på vägen att hitta en produkt som håller måttet. En del företag såsom Apomera är inriktade på att samla alla dessa märkning under samma tak. Det underlättar dina köp markant, du slipper googla runt efter olika webbshopar. 

Här listar vi några hälsoprodukter som det är värt att ha hemma: 

  • Hand- och fotkräm - till händer och fötter behöver du lite fetare och fuktigare krämer än till resten av kroppen. Ta för vana att smörja dina händer och fötter en gång om dagen. Du kommer att se stora förändringar efter bara några veckor, speciellt om du lider av förhårdnader och torr hy. 
  • Hårolja - ditt hår kommer att få en rejäl fuktbomb och ser glansigare och fräschare ut. Testa och se om ditt hår mår bättre av olja i vått eller torrt hår, för en del kan det bli för mycket om du använder det i torrt hår. 
  • Nattkräm - ännu en kräm kommer med på listan. Den här är ämnad för ansiktet och påsmörjes innan du går och lägger dig. Nattkrämen ger dig fukt under hela natten och sägs även kunna motverka rynkor och pigmentförändringar.
  • Rakprodukter - om du rakar benen eller ansar skägg behöver du milda produkter som ger näring åt huden. En bra rakkräm löddrar lätt och skyddar huden från skärbladen samtidigt som du får en nära rakning.