Få ordning på dina hudbristningar

Hudbristningar drabbar nästan alla någon gång i livet, även om det är vanligare bland kvinnor. Det är svårt att förebygga men det finns hjälp att få för att minska konsekvenserna av hudbristningarna. Även annan skönhetsvård kanske är aktuell, så som att ta bort tatueringar eller applicera permanent makeup. Har du sådana behov kan du boka hudbehandlingar för dina problem hos Beauty PHIX Center.

Går det att undvika hudbristningar?

Både ja och nej. Hudbristningar är tyvärr ärftliga så om din mamma fick stora bristningar under sin graviditet är risken stor att även du får det. Det verkar som om det enda sättet att undvika hudbristningar är att undvika att gå upp i vikt för snabbt. Det är ju däremot lite svårt för dig som vill bli gravid.

Går det att behandla hudbristningar?

Bristningar går faktiskt bort med tiden men det kräver mycket tålamod. Framför allt gäller det att inte sträcka huden där du redan har bristningar. Flera graviditeter efter varandra förvärrar bristningarna. Det förefaller dock som om vissa vitaminer har positiv effekt på bristningar och kan minska dessa. Aloe vera tycks hjälpa. Sedan finns det havandeskapsoljor att smörja magen med under graviditeten för att göra huden smidigare och tåligare.