Flera sätt att slappna av

Både män och kvinnor skulle må bättre om de lärde sig att slappna av lite oftare. Det finns flera sätt för att uppnå en mer avslappnad och stressfri kropp, det gäller bara att hitta sin egen personliga favorit. 

Yoga

Med tanke på vad vår sajt heter, är det självklart att första rekommendationen är yoga. Det finns yogametoder som tränar och stärker kroppen, övningar som stretchar och ger ökad vighet, samt dem som är till för meditation, koncentration och betraktelse. Yoga passar båda könen och avslappningsyoga kan man göra i hemmet på en plats där man känner sig avslappnad och trivs. 

Ett långt bad

Att få låsa in sig i ett rum och bara sjunka ned i ett varmt bubbelbad, kan vara höjdpunkten på en stressad dag. Man kan låta uppgifterna och konverstationer från dagen rinna av en och fokusera på saker som gör en lycklig. Värmen mjukar upp kroppen och lederna. Det kan bli så pass bevämt att man nästan somnar, så bli inte för avslappnad. 

Lätt arbete

Kan låta motsägelsefullt, men för dem som vill koppla bort tankar på dagen som varit, kan det perfekta alternativet vara lite monotont arbete. Att rensa i rabatten, vika servettsvanar, stryka kläder eller kanske leka med pärlplattor kan vara avslappnande. Att få sitta och fokusera på att göra samma sak om och om igen, håller hjärnan borta från stress.