Sluta med gamla vanor

Det finns sätt att sluta med gamla och kanske dåliga vanor. Många gånger så tänker vi inte ens på de vanor vi har utan de bara händer. Vad vi bör göra är att ifrågasätta om de vanor som vi har är bra för oss eller inte. De dåliga bör bort medans de som är bra för oss får vara kvar.

Rökning en ovana

Det finns vanor men också ovanor som inte är så bra för oss. Rökning exempelvis är en ovana som inte alls är hälsosam för oss. För att kunna bryta denna vana så kan man behöva hjälp på olika sätt. Men det gäller också att man är motiverad till att sluta röka. Försök hitta något annat som kan komplettera och ta över den vanan du har att röka.

Fatta de viktiga besluten

Det gäller i många fall att bestämma över ditt egna liv och fatta de viktiga besluten själv. Ingen annan kan fatta de besluten åt dig. Visst kan personer i din närhet påpeka att det är livsfarligt med rökning men om du inte själv tar detta beslut så kommer du inte att lyckas bli rökfri. Det gäller att man bestämt sig för en förändring.

En positiv livsstil

Självklart så finns det fördelar för din omgivning om du berättar att du ska sluta med gamla vanor och förändra din livsstil till något positivare. Då kan dessa hjälpa dig och motivera dig än mer i din ansträngning till förändring. Tillsammans så kan ni skapa den förändring som är bar för dig. Du kommer att bli en mycket gladare person i och emd förändringen.