Träning löser inte allt

Träning leder till ett hälosammare, längre och starkare liv. Det minskar risken för depression och kan därmed göra dig lyckligare. Men träningen löser inte allt. 

Vikten

Om du vill gå ned i vikt är en aktiv livsstil viktig men du kommer inte att gå ned i vikt om du inte kontrollerar kalorierna också. Viktnedgång handlar främst om att ha bra kostvanor och är viktigare än träningen. Huvudsaken i god kost är att äta varierat, mycket grönt, mindre rött kött och ta bort så mycket socker och mättat fett som möjligt.

Åldrande hud

Du kan hålla dig ung längre med träning och kosten, men du kommer onekligen att åldras. Du får rynkor, huden blir lösare och du drabbas av åderbråck på ben och armar. Hos Citadellkliniken kan du minska rynkorna, fylla ut löshud i ansiktet och ta bort åderbråck men det kräver ingrepp. Åldern, livsstil och generna avgör till vilken grad du blir drabbad av ålderdomens sviter. 

Kroppsform

Dina gener bestämmer din kroppsform, det kan inte träningen lösa. Du kan forma och skulptera din kropp med styrketräning men du kan inte ändra din grundform. Du kan inte få Kim Kardashians höfter eller Angelina Jolies kindben för de här delarna sitter inte på dig. Det är svårt att acceptera ens utseende när man inte är helt nöjd. Det gäller att du hittar en form att sträva efter som du vet att du kan uppnå. Prata med en personlig tränare för att sätta realistiska mål och jobba vidare på andra håll för att acceptera och älska din kropp för vad den är. Din.