Yoga för män

Yoga är ju till för alla, men det går inte att neka att betydligt färre män än kvinnor väljer att börja med yoga. Detta är en fråga som många har ställt sig och det finna faktiskt ett par bra svar.

Yogainstruktören Robert Sidoti är en av grundarna till Broga, yogakurser speciellt riktade åt män, han har sett en stor respon från män i samband med sina kurser och tror att det beror på att män helt enkelt vill ha yogaprogram som är specifikt anpassade för män. 

Så vad menar han med "anpassade för män"? Sidoti beskriver själv sina program som tuffa och utmanande, de använder sig av traditionella yogaställningar men kombinerar även dessa med funktionella fitnessövningar. Han säger själv att hans program fokuserar på "balans, styrka och medvetenhet om andetagen".

Sidoti hoppas att hans kurser låter män inte bara känna sig starkare utan även får med frid inombords, att det helt enkelt hjälper män att leva ett mer balanserat liv. 

Medan Broga inte finns i Sverige så verkar fler ha hakat på denna trend och söker man efter "yoga för män" så kan man snabbt hitta kurser för detta även här.

Det är inte svårt att börja med yoga, det är då sannerligen inte en materialsport, allt man egentligen behöver är en matta och bekväma kläder. Kläderna har man säkert redan men troligtvis inte en yogamatta, men detta är något man lätt kan köpa på nätet.

Med dessa saker har man allt man behöver för att testa yoga, med de grundkurser man kan hitta idag behöver man heller inte vara i toppform när man börjar, det räcker med att vara dedikerat och ha ett öppet sinne.