Yoga för nybörjare

 

Yoga är en träningsform som alla kan börja med. Även om du håller på med andra träningsformer kan yogan vara ett bra komplement till den. Här har vi några användbara tips för dig som vill prova på yoga för första gången.

Klä dig rätt

Rätt kläder är alltid en bra början när det kommer till träning av något slag. Vanliga träningskläder duger ofta alldeles utmärkt för yoga, och du har därför en hel del att välja mellan. Lite mer formsittande kläder kommer kunna vara till fördel i vissa övningar, men det viktigaste är att de är bekväm.

Gå en kurs

Du kan självfallet hitta mängder med bra yogavideos online idag. Men för bästa möjliga upplevelse kan det vara bra att hitta någon som erbjuder yogakurser för nybörjare. Där kan instruktören hjälpa till att granska din form och justera så du hamnar i den rätta positionen.

Öva regelbundet

Som med alla andra träningsformer är repetition väldigt viktigt. Och med yoga kan du få bra effekt med bara ett 10-minuterspass varje dag. Det kommer åtminstone vara betydligt bättre än ett enda längre pass varje vecka.